OVER ANNE

Foto: Echt Mooij Fotografie

Anne M.J. de Groote, 15 september 1949 (Brugge, België), gehuwd, 2 kinderen, oma.

Ik ben huisarts en SCEN-arts, gepensioneerd sinds 2014. Begin 2015 sloot  ik de kaderopleiding supervisie en coaching van het NHG af.

In mijn jaren als huisarts heb ik aan den lijve ervaren hoe buitengewoon boeiend het vak is, maar ook hoe veeleisend en zwaar het kan zijn. Soms kwamen er ingewikkelde dingen op mijn pad: een klacht, een dissociatie. Het was dan best lastig om de balans tussen werk en privé te bewaren, en om te blijven genieten van het werk.

Veel inspiratie, uitdaging en inzicht heb ik jarenlang gehaald uit mijn Balintgroep – een vorm van begeleide intervisie. Dit was voor mij de aanleiding om de kaderopleiding te volgen, en nu zelf artsen en medewerkers in de gezondheidszorg te begeleiden. Een fris perspectief, plezier in het werk, daar gaat het om.

Filosofie en muziek zijn voor mij bronnen van inspiratie.”

Anne is aangesloten bij het onafhankelijke netwerk Coaches voor Medici van het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG). De aangeboden begeleidingstrajecten zijn geaccrediteerd voor huisartsen. Voor andere medische professionals kan accreditatie worden aangevraagd.

Bekijk Anne’s volledige Curriculum Vitae.